Zoeken

“Hey hel, kun je wel een goede coach worden als je zelf nog zo diep in de shit zit?”

Bijgewerkt op: 1 jul. 2020

Ik druk net het telefoongesprek met de huisarts weg en staar naar de brief in mijn hand van het bevolkingsonderzoek waar ik zelf pap3b op heb gekliederd. Ik kijk op naar mijn vriendin die mij net deze harde maar oh zo ware vraag stelt. Haar lieve ogen staan bezorgd. En ik weet, ze vraagt dit oprecht en zonder veroordeling. “Ik zit niet in de shit, er OVERKOMT mij shit.” De woorden zijn eruit voor ik er erg in heb en sta er zelf een beetje van te kijken. Want ze heeft gelijk, voor ik met CreatrixⓇ begon had ik werkelijk op de vloer liggen dweilen van ellende. Diezelfde week waren er ook aanvullende processtukken binnengekomen van mijn ex waaronder een verklaring van zijn vriendin waar de honden geen brood van lusten. En dan nu ook nog het nieuws dat ik een voorstadium van baarmoederhalskanker in mijn lichaam heb. Wat er middels een operatie uitgesneden moet gaan worden. Deze dingen zijn gewoon niet leuk. En hoeveel therapie je ook volgt, wijn drinkt of het ontkent ze zullen ook nooit leuk worden. Ik kijk mijn vriendin aan en stel haar de volgende vraag; als jij wilt afvallen ga je dan naar een sportinstructeur die altijd maatje 36 heeft gehad of naar die ander die op eigen houtje 30 kilo is afgevallen? Of als jij vragen hebt over opvoeding vraag je dat dan aan je moeder of aan je beste vriendin zonder kinderen? En als je advies wilt bij het shoppen vraag je dat dan aan een gothic in een outfit die jij nooit aan zou trekken of aan je beste vriendin die weet waar je je lekker in voelt? Ze begint te lachen. Het punt is dat we allemaal shit te verduren krijgen. En ik ben daar geen uitzondering op. Gelukkig niet zeg! Want met mijn verleden en heden heb ik zoveel motivatie om het iedere dag beter te doen. Om mijn hoofd erbij te houden, nog meer te leren, verder te kijken en iedere les steeds opnieuw te testen. En dus ben ik dankbaar. Ja klinkt gek he? Ik ben mijn ex dankbaar, ik ben de kanker dankbaar. Want ze laten mij iedere keer zien hoe geweldig fantastisch dit leven en dit lijf is. Door mijn ex ben ik nog meer van mijn man gaan houden en koester ik elke minuut, elke seconde met mijn zoon. En de kanker leert mij goed voor mezelf te zorgen. Te houden van dit super complexe systeem met botten en aderen en organen. En juist door alle shit die ik heb meegemaakt heb ik de roeping om coach te worden gevonden en kan ik het nu inzetten om anderen te helpen. Want; als mij dit allemaal NIET was overkomen wás ik niet eens coach geworden...
39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Soit!