Helleke kus Eliyah.jpeg

Over mij

Na mijn scheiding vond ik het lastig om mijn nieuwe leven als alleenstaande moeder vorm te geven.

Ik moest alles wat zich had voorgevallen in mijn huwelijk en in mijn scheiding verwerken. En daarnaast stond ik er nu echt alleen voor; het huishouden, voor mijn zoontje zorgen, werken, mijn sociale leven, koken, sporten. Alles kostte me energie en energie was nou net wat ik niet meer had. Ik heb in die tijd ontzettend veel en hard aan mezelf gewerkt. Door therapie, boeken lezen, wandelen maar soms ook op de bank met de gordijnen dicht in het donker de ogen uit mijn kop janken. Het was allemaal nodig en heeft ervoor gezorgd dat ik er na een tijdje weer helemaal bovenop was.

Ik had een geweldig leuke baan, een heerlijk huis, fijne vrienden en alles liep op rolletjes. Er kwam zelfs ruimte voor een fantastisch leuke nieuwe man en een liefdesbaby.

 

Maar het sprookje was niet uit…

We liepen aan tegen de dynamiek van een samengesteld gezin en alsof dat nog niet genoeg was spande mijn ex allerlei juridische procedures aan voor redenen die alleen hij duidelijk heeft.

Met de juridische procedures kwamen helaas ook de instanties om de hoek kijken. En waar ik eerst dacht dat mijn leven een ‘beetje zwaar’ was geweest bleek dat een peulenschil in vergelijking met de tsunami aan negativiteit die er toen over me uitgestort werd. Bovenop alles liet mijn gezondheid mij ook nog in de steek en doet mijn lichaam nog steeds, iedere dag, pijn.


Alles wat er gebeurde had invloed op ieder aspect van mijn leven op een negatieve manier.

Het was alsof de donderwolken zaten vastgekleefd boven mijn hoofd en huis. Ik wist dat het anders moest want zo was ik op geen enkele manier de vrouw of moeder die ik wilde zijn. Het was ook helemaal niet hoe ik mijn leven wilde leven. Ik wil gewoon genieten en gelukkig zijn!

Dus daar ging ik weer…

Op pad met dit keer een nog zwaardere rugtas, naar therapie, boeken lezen, studies doen, wandelen op het strand, nog meer boeken lezen, een cursus hier en een webinar daar.

En is het me gelukt.

De negativiteit is niet weg en mijn ex is er ook nog steeds, aan de omstandigheden is niet bijster veel veranderd. Ik ben veranderd.

Ik geniet weer en barst van energie. Als ik ‘s avonds mijn bed in stap zie ik niet meer op tegen de volgende dag. Ik weet wie ik ben, wat ik wil, wat ik kan, waar ik sta en wie ik mag zijn.

Achteraf gezien had het allemaal heel veel sneller gekund, want ik ben er inmiddels achter waar het fout ging. Daarom is het nu mijn missie om vrouwen in dezelfde situatie te helpen.

 

Want het leven is veel te kort om er niet van te genieten.

10 weetjes over mij:

 

♥ ik hou van de zee en het strand

♥ maar zwem niet graag in de zee (donker, diep, vissen iehl)

♥ ik drink graag een goede wijn uit een mooi glas

♥ ik lust geen snoep behalve zoute rijen

♥ ik heb fybromyalgie en bekkeninstabiliteit

♥ ik probeer daarom zoveel mogelijk plantaardig te eten

♥ maar kan intens genieten van een goede carpaccio

♥ ik hou het meeste van Damian, Eliyah en Michel

♥ ik heb een Griekse straathond geadopteerd waar ik vaak mee           wandel

♥ ik geniet intens van mensen om mij heen, maar moet soms even in       mijn eentje "opladen"